Абонирайте се за RSS Feed на публикациите

Подкрепи „Анарес“ – едно издателство, малко по-различно от другите

16 юли 2014

Автор: Издателство Анарес Тагове: Няма тагове Коментари: 1

Отпечатването на следващото ни издание (сборник с текстове за пряка демокрация и автономия от Корнелиус Касториадис – за първи път на български) ще струва 1800 лв. След него имаме планирани поне още две нови книги, които също ще са първите по рода си в България. За съжаление разполагаме само с малко над 900 лв.

Имаме нужда от вашата помощ, за да продължим дейността си!

Стартирахме след огромния интерес към сам-издат сборника Докато питаме, вървим на проект Живот след капитализма през 2010 г., чиито тираж от 500 бр. се изчерпа за по-малко от една година.

Благодарение на безценната помощ на Джон Холоуей успяхме да основем издателството и да издадем книгата му Пропукай капитализма на български. С приходите от нея издадохме следващи книги, а други наши издания направо подарявахме срещу символични дарения.

Целият процес по създаването на книгите ни – преводите, редакцията, корекцията, странирането и дизайна на корицята – е основан на доброволни начала и ентусиазъм. Ние се стремим да изграждаме един алтернативен модел на книгоиздаване и вярваме, че не просто продаваме книги, а разпространяваме идеи, модел, критичен начин на мислене. За нас книгите са средството да достигнем до хора, които искат промяна и са готови да я започнат. Ние сме движени от идеята, че един друг свят е възможен, ако започнем да го изграждаме тук и сега, а изданията ни не просто започват диалог, а пораждат действие. Че чрез тях ще започнем създаването на общност от свободни индивиди, които желаят да живеят в едно по-добро общество. Радикалното книгоиздаване не може да бъде само за мисъл, то немиуемо е обвързано и с действие.

Книгите ни са под creative commons лиценз и могат да бъдат копирани, възпроизвеждани и разпространявани абсолютно свободно и безплатно. Всяка една от тях има онлайн издание, което или вече е публикувано, или ще бъде публикувано при изчерпване на тиража на хартиеното издание. Всички приходи от разпространението на книгите и от даренията се използват само за финансирането на нови издания.

Желаем да продължим по същия начин! Но в момента сме изправени на кръстопът…

Можете да направите дарение през PayPal…

Donate Button with Credit Cards

… или директно по банкова сметка:

ЦКБ АД – клон Централен
гр. София, ул. Гургулят 18
IBAN: BG06 CECB 9790 10C7 6070 00
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Сдружение „Анарес“

Благодарим ви!

thanks-small1 Коментар:

  • anarchy 16 юли 2014

    Пробвайте да публикувате проект в indiegogo и kickstarter. Това са точните места – хора от целия сват помагат на такива проекти.

Публикувай отговор

Трябва да сте логнат за публикуване на коментар.